7. huhtikuuta 2013

Rarotonga

Menin pääsiäisviikonlopuks Rarotongaan host-perheen kanssa. Mukana oli siis minä, Monique, George ja Jessica. Lähettiin torstaina, eli sain taas yhen päivän vapaaks koulusta. Se oli muutenki house-day, eli vaan kaks oppituntia ja sit loppupäivä jotain "hauskaa" ohjelmaa. Rarotongaan oli 23 tuntia aikaeroo, eli mentiin päivämäärärajan yli eiliseen päivään. Lento lähti Aucklandista torstaina 8pm ja perillä oltiin torstaina 1am aikoihin, elin siis torstain kahesti :D Toisaalta kun tultiin takasin missasin kokonaisen päivän, lähettiin maanantaina 7am ja oltiin perillä tiistaina 11am.

George ja Monique 

 Rarotonga on Cookin saarien pääsaari, siellä on hyvin säilyny alkuperänen kulttuuri. Mitä nyt sinne on ulkopuolelta tullu vahvasti on kristinusko ja et kannibalismi on nykyää laitonta :D Edelleen pääkielenä on kuitenki maori, melkeen sama ku Uuden-Seelannin maori, vähän vaan kuulostaa erille. Esimerkiks Cookin saarien maorissa ei äännetä h:ta ja siellä käytetään v:tä w:n sijasta. Kuulostaa siis tavallaan vähän kovemmalta jos tajuutte. Mun mielestä oli tosi kaunis saari, eikä liikaa turistimainen, vaan kaikki eli siellä ihan perus arkee.


 Meijän hotellilla ei ollu kunnon rantaa, mikä ei kyl mua haitannu yhtää ku en muutenkaa voi mennä mereen uimaan mun kipsin kaa. Mä jaoin Jessican kaa huoneen ja Monique ja George oli meijän naapurissa. Vuokrattiin pieni söpö avoauto et päästiin ympäriinsä. Keskusta oli kyl ihan kävelymatkan päässä, mut siinä kuumuudessa ja kosteudessa ei pystyny olee pihalla kävelemässä, jätettiin siis mun ja Moniquen patikointireissukin väliin. Aamusin ajeltiin ympäri saarta, katteltii ja ihmeteltii, päivisin mentii takas huoneesee ku oli liian kuuma ja otettii päikkärit, sit iltapäivästä altaalle hengaan ja illaks jonnekki syömää. Siellä ei kauheesti ollu mikää paikka auki ku oli pääsiäinen, eikä mitää tapahtunu missää. Lauantaina vaa oli toripäivä, missä käytii niin kauan ku pystyttiin siinä kuumuudessa.
Hotelli
Jack, meijän kämppis

meijän söpö auto!

Vesiputous perjantaina
 Torstaina käytiin kattoo tanssiesitystä syömisen jälkee illalla. Oli kyl hieno miten pienestä pitäen ne alottaa jo harjottelee, yks tyttö oli varmaa 2-3-vuotias ja tanssi muiden kanssa niin hyvin ku pysty. Tosi sulonen :3 Sama porukka esiinty myös lauantaina torilla.




 Sunnuntaina käytiin Moniquen ja Jessican kaa Safari tourilla, joka kiersi ympäri saarta ja näytti mitä kaikkee siellä nyt on. Paljon ne kasvattaa hedelmiä, siellä kasvo ihan kaikkee, banaaneitaki. Ei ainakaa tartte niin paljoo kuljettaa muista maista. Meijän jeepissä oli tosi mukava porukka: me, sveitsiläinen pieni perhe ja tanskalainen vanha pariskunta. Kaikki paitsi sveitsiläinen pieni poika osas englantia ja juttua lensi koko ajan, ei meinannu ees ajajan opasjutut kuulua. Mentiin vuorta vähän myös ylöspäin keskellä saarta. Kohokohta oli kuitenki bbq lounas lopussa omnom, parasta oli grillatut banaanit. Tässä välissä George oli sukeltamassa jossai ja näki kuulemma vaikka mitä siistejä kaloja.

Ihme hedelmä
Vesiputous lauantaina, vähän sato yön aikana.



Puhelinpuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti