7. lokakuuta 2012

Tane Mahuta

Käytiinpä vähän mettässä pyörimässä. Mentiin siis kattoon Uuden-Seelannin suurinta puuta, nimeltään Tane Mahuta, lajiltaan Te Kauri, korkeudeltaan 52 metriä, rungon ympärysmitaltaan 14 metriä, iältään noin 2000 vuotta. Tane Mahuta, kenen mukaan tää puu on nimetty, on maoreille jumalantapanen tyyppi, se on kahen jumalan poika. Tane Mahuta oli mukana ensimmäisen ihmisen luomisessa, jos muistatte mun aikasemmasta postauksesta. Kaikki ihmiset on siis Tane Mahutan lapsia, koska jos oikeen muistan ni se tais viel hankkia lapsia tän ensimmäisen naisen JA sen tyttären kaa. Insestiä, kyllä vain, löytyy joka uskonnosta :D
Tie mutkitteli kivasti keskellä mettää


Hieno lehti :)
 Ei päästy muuta ku kattelee tätä puuta, koska sen juuret on kuulemma niin herkät ettei niiden päällä voi kävellä ni sinne mettää oli tehty semmonen puinen käytävä mitä pitkin vaan sai kävellä. Ja siellä mettässä elää kiivejä, en kyl nähny yhtäkää :( Mut ei kai ne muutenkaa kovin innoissaa hakeutuis ihmisten luo :D Mut koiria ei sinne mettään saanu viedä just sen takii et ne saattais tappaa kiivejä. Mettän vieressä oli pieni kiska mistä sit lopuks ostettii jädet ennenku lähettii ajaa takaspäi.


Mitä? Kanasipsei? Pitää ostaa joku päivä ihan vaa maistettavaks :D
En oo kovin edustava, mut tää kuva onkin otettu noista jädeistä <3
 Matkalla takas kierrettii rannan kautta, joka on länsirannikolla, eli Tasmaninmeren äärellä. Huhhuh, se meri kävi ihan hulluna. Hirveen kokosia aaltoja ja tuuliki niin kovaa et puut sillä alueella oli ihan toispuoleisia :D Kaikesta huolimatta se oli kyl tosi kaunis paikka, ja siel oliki jotai loma-asuntoja kans.
Mä en ikinä kyllästy näihin maisemiin


6 kommenttia:

  1. Ihan outoo kun siellä on iin erilaista, ei sitä ees tajua. Ja meinaan siis luontoo, siellä on jotenkin eri värinen luonto,jännää. Teillä pitäis olla semmonen jeeppi niinku aussileffoisa, sopis tonne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeepillä ois kyllä mukavammin päässykki kulkee tuol mettässä, tuli meinaa vähä huono olo kauheen mutkittelun takii varsinki Galalle ku se oli takapenkillä :D

      Poista
  2. wää! ihania maisemia <3 ja ihan törkeen iso puu :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ja noita maisemia näkyy ihan joka paikassa!

      Poista